» کارشناسان چه می گویند؟ » حرکت بورس به سمت ۲.۵ میلیون واحد
22031 پیش-بینی-بورس

حرکت بورس به سمت ۲.۵ میلیون واحد

۱۴۰۳-۰۲-۰۸ 0۰11

نیما میرزایی/ تحلیلگر بازار سرمایه

با توجه به عبور از اوج تنش‌های اخیر منطقه‌ای و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بازار سهام از دید برخی از سهامداران عمدتا تازه‌وارد به بازار سرمایه، بورس به شرایط ثابتی رسیده و همچنان گارد صعودی خود را حفظ کرده و شاخص‌کل در دوماه اخیر حدود ۳۰۰هزار واحد رشد داشته‌ و فعلا در وضعیت توقف موقت قرار گرفته‌است. پیش‌بینی می‌شود وضعیت نوسانی فعلی بلندمدت نباشد و بازار بتواند با محرک‌ها و اخباری که می‌رسد به مسیر صعودی خود ادامه داده و به سمت سقف تاریخی خود در کانال دو‌میلیون و ۵۰۰هزار واحد تا فصل مجامع حرکت کند.

از جمله مهم‌ترین محرک‌های تاثیرگذار بر بازار سهام که در روزهای اخیر مجددا وضعیت رو به بهبودی داشته، دلار نیمایی است که با تصمیم بانک‌مرکزی و پیگیری ذی‌نفعان بازار و بخش تولید بعد از توقفی که داشت، مجددا در حال رشد است و به سمت ارزش تعادلی خود حرکت می‌کند تا بتواند ضمن کنترل نرخ دلار بازار آزاد و جلوگیری از ادامه حرکت رو به بالای آن وضعیت تولید و بازگشت ارز صادراتی را نیز بهبود ببخشد.

اگر نگاه جزئی‌تری به بازار داشته باشیم، یکی از مهم‌ترین گروه‌های بازار گروه خودرویی است که در روزهای اخیر اخبار مثبتی درخصوص افزایش نرخ آنها و واگذاری سهام شرکت‌های پیشروی این گروه -ایران‌خودرو و سایپا- مجددا به گوش می‌رسد که به‌نظر انگیزه خرید را در این گروه افزایش داده و با توجه به اینکه به‌صورت تجربی این گروه یکی از لیدرهای بازار است و معاملات آن ذهنیت سهامداران را جهت‌دهی می‌کند، می‌تواند ضمن رشد این گروه در بین گروه‌های بازار سرمایه به بهبود شرایط کلی بازار هم کمک کند.

جزو نکات مهم هفته گذشته بحث تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه بود که خبر بسیار مهمی است، در صورتی‌که سرمایه‌گذاران عزم جدی را مبنی‌بر اجرای این قانون ببینند به‌طور حتم اقبال به بازار سرمایه هم افزایش پیدا می‌کند. هرچند تا آن مرحله، مقداری نیازمند زمان هستیم اما به‌تدریج اخبار مثبتی که از تصویب این قانون در شورای‌نگهبان و بعد هم اجرایی‌شدن آن توسط دولت به گوش برسد، می‌تواند به سرریز‌شدن سرمایه‌های سرگردان به سمت بازار سرمایه کمک شایانی کند و شاهد تثبیت و تقویب حرکت صعودی بازار سرمایه در ماه‌های پیش‌رو باشیم.

با توجه به این خبر مهم شاهد اصلاح بیشتر نرخ دلار در بازار آزاد نسبت به سقف هفته اخیر خود هستیم که در صورت ادامه حرکت رو به بالای دلار نیمایی که محتمل هم هست، بازار وزن بیشتر را در میان‌مدت به دلار نیمایی می‌دهد و سهام دلاری بازار سرمایه که در روزهای اخیر با افت نرخ دلار در بازار آزاد شاهد تقویت فروشندگان بودند، شرایط بهتری را تجربه می‌کنند و با توجه به افزایش سودآوری آنها در صورت‌های مالی در بلندمدت شاهد اقبال مجدد بازار سرمایه به این گروه‌ها خواهیم بود.

لازم به تاکید است که نرخ‌های جهانی نیز با توجه به اثر ثانویه افزایش نرخ بهره در سطح جهانی و بعد از آن عدم‌رشد نرخ بهره در وضعیت صعودی قرار دارند، مس به بالای ۱۰هزار دلار رسیده و سایر کامودیتی‌های تاثیرگذار بر بازار سرمایه هم وضعیت مطلوبی دارند که طبیعتا اثر آن را در بلندمدت در بازار شاهد خواهیم بود.

دنیای اقتصاد

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×