» اقتصاد كلان » وال استریت ژورنال: جنگ در خاورمیانه از آنچه که فکر می کنید نزدیک تر است | تحلیل قابل تامل یک استاد روابط بین الملل
walter russell mead person image.original scaled

وال استریت ژورنال: جنگ در خاورمیانه از آنچه که فکر می کنید نزدیک تر است | تحلیل قابل تامل یک استاد روابط بین الملل

۱۴۰۲-۰۷-۱۶ 5۰100

*والتر راسل مید استاد روابط بین الملل در تحلیلی در وال استریت ژورنال نوشت:

ایالات متحده خیلی بیشتر از آنچه واشنگتن درک می کند به درگیر شدن در یک جنگ دیگر خاورمیانه نزدیک است و به حداقل رساندن این خطر مستلزم تغییر سریع و گسترده سیاست است . این در حالی است که دولت بایدن هنوز در حال مبارزه برای درک جدی ترین بحران بین المللی از اواخر دهه ۱۹۳۰ است.

دولت بایدن با یک استراتژی ژئوپلیتیک ظریف و منسجم روی کار آمد. با ایجاد شکاف بین چین و قدرت‌های تجدیدنظرطلب  که می تواند به چالش چین رسیدگی می‌کند. ایده اصلی بایدن این بود این استراتژی روسیه و با ولادیمیر پوتین را کنار می زند و با احیای توافق هسته ای با ایران، خاورمیانه را با ثبات می کند، حتی در شرایطی که این کشور سیاست های تهاجمی را دنبال کند.

از همان ابتدا، دولت بایدن می دانست که سیستم جهانی تحت رهبری آمریکا دچار مشکل است، اما شدت تهدید را دست کم گرفت و علل آن را به درستی درک نکرد.تیم بایدن از همان روز اول چالش چین را به وضوح دید، اما نتوانست درک کند که پایه‌های قدرت آمریکا چقدر ضعیف شده است یا قدرت‌های تجدیدنظرطلب – چین، روسیه، ایران و کشورهایی مانند ونزوئلا و سوریه- تا چه اندازه ضعیف شده‌اند. این رویداد منجر شده این کشور ها مایل به همکاری برای تضعیف هژمونی آمریکایی شوند که همه آنها از آن نفرت دارند.

دو سال از این ماجرا گذشته است و حالا بایدن خود را رویاروی یک سیاست شکست خورده می بیند. لفاظی‌ها و سیاست تهاجمی آمریکا در قبال چین، خصومت چین را تشدید کرده است، اما به جای رویارویی با چین منزوی در جهانی آرام، دولت بایدن با رویارویی‌های همزمان در اروپا و خاور دور روبرو شده است. روسیه کنار زده نشده است، ایران آرام نیست، و ۳ کشور تجدیدنظرطلب، استراتژی ها و اطلاعات خود را به میزان بی سابقه ای با هم هماهنگ می کنند.

بدتر از آن، حرکت بی‌وقفه ایران به سمت سلاح‌های هسته‌ای، همراه با تعمیق شراکت با روسیه است که خاورمیانه را پیوسته به جنگی نزدیک‌ می‌کند که احتمالاً ایالات متحده را درگیر خواهد کرد،جنگی که دولت بایدن به شدت می‌خواهد از آن اجتناب کند.

 برای پوتین، یک رویارویی نظامی بزرگ در خاورمیانه یک موهبت بی‌نظیر است. قیمت نفت افزایش می یابد و خزانه مسکو را پر می کند و فشارها بر اروپا را تشدید می کند. پنتاگون باید تسلیحات موجود را بین اوکراین و متحدان خاورمیانه تقسیم کند. تعادل در تنگه تایوان به طور قابل توجهی به نفع چین تغییر خواهد کرد. افزایش قیمت انرژی تورم را در ایالات متحده افزایش می دهد.

در چنین شرایط پوتین که فعلا با ایران هسته ای مخالف است با توجه به اینکه به شدت به کمک ایران برای برهم زدن استراتژی آمریکا نیاز دارد ،ممکن است تصمیم بگیرد به ایران کمک کند تا از آستانه هسته ای عبور کند. اما پوتین نیازی به پیش روی تا این حد ندارد.

پوتین می‌تواند اسرائیل را مجبور به حمله پیشگیرانه کند که منجر به یک جنگ منطقه‌ای شود. ایالات متحده نمی تواند ایران و روسیه را مجبور به اجتناب از اقداماتی کند که منجر به یک جنگ جدید در خاورمیانه شود، اما سیاست قوی از سوی آمریکا همچنان ممکن است آنها را بازدارد. متأسفانه برای دولت بایدن، این دقیقاً شامل نوعی موضع جنگ طلبانه درخاورمیانه است که بسیاری از دموکرات ها – از جمله مقامات ارشد بایدن – به شدت از آن متنفرند.

رویکرد آمریکا در قبال عربستان سعودی باید از یک دست انداز به یک آغوش صمیمانه حرکت کند. حملات پهپاد ها و سایر تحریکات ایران و متحدانش علیه سعودی ها، اماراتی ها و همسایگان آنها باید با واکنش نظامی آمریکا مواجه شود. بهترین راه برای جلوگیری از جنگ، و به حداقل رساندن درگیری مستقیم آمریکا در صورت وقوع جنگ، این است که آمریکا اطمینان حاصل کند که متحدانش در خاورمیانه قدرت دفاع از خود را دارند.

به نظر می رسد دولت بایدن به آرامی در مسیر درستی در خاورمیانه حرکت می کند، اما زمان به نفع بایدن نیست. رویا پردازی و بی کفایتی استراتژیک باعث شده تشکیلات سیاست خارجی هر دو حزب آمریکا  نادیده گرفته شود و منجر به رضایت رقبا شود. اکنون دولت بایدن با پیامدهای یک شکست نسلی در سیاست خارجی آمریکا مواجه است.

 

*والتر راسل مید کیست:

والتر راسل مید، یک محقق ممتاز در امور دولتی و استراتژی آمریکا در موسسه هادسون است. او تا سال  ۲۰۰۸ در دانشگاه ییل  مطالعات بین الملل تدریس می کرد. آقای مید فارغ التحصیل ممتاز گروتن و ییل است. مید از سال ۲۰۰۳ به‌عنوان همکار ارشد هنری کیسینجر در سیاست خارجی ایالات متحده بوده است.

او نویسنده کتاب سیاست خارجی آمریکا چگونه جهان را تغییر داد است،که به طور گسترده توسط  مورخان و دیپلمات ها به عنوان یک مطالعه مورد استفاده قرار می گیرد.

جدیدترین کتاب او، خدا و طلا است که اکونومیست، فایننشال تایمز و واشنگتن پست همگی آن را به عنوان یکی از بهترین عناوین غیرداستانی سال معرفی کردند.

آقای مید به طور منظم در مورد مسائل بین المللی برای بسیاری از نشریات برجسته جهان می نویسد. او به‌عنوان داور کتاب‌های تاریخ و سیاست خارجی آمریکا برای امور خارجه فعالیت می‌کند و مکرراً با مقالات و مقالات مروری به این مجله کمک می‌کند. آقای مید همچنین ستون نویس منظم وال استریت ژورنال است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×